Hamstertips, råd och förslag vid inköp

HamsterDet finns många burar tillgängliga för hamstrar. Men det finns många faktorer att tänka på när du väljer ett bur för din dvärghamster. Du vill välja en bur som är en bra storlek, rymningssäker, säker och lätt att rengöra. Tyvärr, många burar som du hittar i djuraffären uppfyller inte alla dessa krav när det gäller dvärghamstrar eller kinesiska hamstrar. Eftersom de är mycket mindre än deras större syriska hamsterkusiner.

Allmänna krav på burens storlek

Hamster i hjulDu behöver en bur som ger minst 2 kubikmeter utrymme för syriska hamstrar. Syriska hamstrar är ensamma och bör inte hysas tillsammans när de blir äldre. Så planera att få en bur för varje syrisk hamster som du äger när de når 2-3 månaders ålder. De flesta burar som säljs som ”hamsterburar” är egentligen lämpliga för dvärghamstrar. Och ger inte tillräckligt med golvyta för den större syriska hamsterarten. Eller har komponenter som inte är säkra för en större hamster.

Hur många hamstrar kan jag hålla ihop?

Det beror på rasen av hamster som du väljer och om de är kullkamrater eller inte. Håll inte olika hamstraser ihop. Den syriska hamstern är territoriell. Det tolererar inte andra hamstrar i deras bur. Syriska hamstrar är inte sociala varelser och kan slåss mot döden när en annan hamster introduceras. Det är bäst att hålla syriska hamstrar i separata burar. Eftersom de börjar bråka med varandra när de mognar vid ungefär sex veckor. Dvärghamstrarna bor i grupper eftersom de är mycket sociala hamstrar.

De flesta burar har alla tillbehör du behöver.

Kontrollera att buren är lämpligt för roborovski hamstrar – dessa är burar märkta som lämpliga för dvärghamstrar. Detta är hamsterens minsta ras och normal hamsterburstänger kan vara för breda. Du vill inte ha en Roborovski hamster att rymma eftersom de är också de snabbaste hamstrarna på jorden!

Lätt att rengöra buren

I allmänhet är en trådbur med ett plastskål det enklaste att rengöra. Du lyfter bara nätet ur botten, rengör inventarierna och torkar av tråddelen och basen efter behov. Ju mer komplicerad buren är desto svårare blir det att rengöra. Vilket är mycket viktigt om man tittar på en plastbur med flera fack och rör. Dessa burar kan bli en riktig svåra att rengöra. Akvarier är inte fruktansvärt svåra att rengöra men kan vara tunga och besvärliga att hantera vid rengöringstid. Låt oss möta den, rengöring burar är inte en rolig uppgift. Så att göra det enkelt kommer att göra att äga en hamster roligare.

Springhjul för dvärghamstrar

Hamstrar ska ha hjul och hjul ska vara tillräckligt stora. För att hamstrarna inte behöver böja ryggen för att köra på hjulet. Hjulen ska ha en fast yta och inga korsstänger för stöd så att inga lemmar. Eller andra kroppsdelar kan fastna. Körbollar är ett annat bra alternativ för buren utanför.

Om du inte planerar att avla, se till att du köper alla kvinnliga eller manliga dvärghamstrar. Det är bäst att köpa mer än en som de förmodligen kommer att vara kullkammrater. Och kommer redan att känna igen varandra. Om du köper minst två, kommer det att göra det lättare att introducera en annan hamster senare. Du kommer märka att din hamster är mycket lyckligare och mer aktiva i en grupp.

Hamster hjul

Hamsterbo

Bomaterial för dvärghamstrar

Oavsett vilken typ av bur du väljer. Se till att du kan ge ett fint djupt lager av bomaterial för att burrowing. Detta är särskilt viktigt med trådledsburarna. Välj en med en fin djup bricka som inte bara tillåter ett tjockt lager av bomaterial. Men också hjälper till att minska mängden bomaterial som din hamster kommer att trycka eller sparkas ut ur buren.

Vad kan min hamster äta?

Det här är en mycket vanlig fråga. Och du kommer att bli förvånad över det stora utbudet av goda godis hamstrar kan skämma bort. Utfodra sparsamt, annars kan din hamster behöva gå med i Mona Tumbas slimklubb! Dessa extra speciella godisar bör matas med måttfullhet. Kale, kål, nasturtium och alla slags skalade nötter, kokt potatis, kex, bröd, fruktkaka, mjölmor, russin, sultanas och rostat bröd.

Läs mer om hamstrar på djurenshopp.se.

Lämna ett svar